Bouwen aande toekomst

Investeren in vastgoed met een goed verhaal

Je geld doet meer wanneer je het belegt via crowdfunding. Door te investeren via Placetobe, kun je vastgoed helpen realiseren waar daadwerkelijk behoefte aan is, nu en in de toekomst. Een mooie plek maken, dat is wat jouw geld kan doen.

  Wat gebeurt er met mijn geld?

  Het geld dat je investeert in een vastgoedproject naar keuze, wordt een lening aan de ondernemer/initiatiefnemer.

  Een investeringsproces is nooit helemaal risicoloos. Er is altijd een kleine kans dat de ondernemer failliet gaat en dan zijn schulden niet volledig kan afbetalen. De risico’s verschillen per project.

  We stellen voorwaarden waaraan het project en de ondernemer moeten voldoen. Zo moet de ondernemer kunnen laten zien dat er genoeg kasstroom is om de rente en aflossing te betalen. Ook moet hij zekerheden geven waar dat mogelijk is, zoals een hypotheek.

  Het geldverkeer gaat niet via Placetobe maar via een stichting derdengelden, zodat investeerdersgeld niet vermengd raakt met het geld van Placetobe zelf.

  Hoe en wanneer krijg ik mijn investering terug?

  Er zijn verschillende manieren waarop je je investering kan terugkrijgen. Zowel aflossingen als rente-uitbetalingen verschillen per project.

  Aflossing

  Aan het einde van de looptijd van de lening, krijg je het oorspronkelijke inleg terug. Bij sommige leningsvormen (annuïteit) krijg je je investering in delen terug, via tussentijds termijnen. Elk project heeft een eigen vorm van aflossing, die niet per se gelijk loopt met de ontwikkeling en het verloop van het project. Aflossing kan bijvoorbeeld vanaf het begin van het project plaatsvinden, vanaf het moment dat het project klaar is en inkomsten genereert, óf pas aan het einde van het project. Zoek goed naar een project dat past bij jouw wensen.

  Rente

  De rente verschilt per project. Het rentepercentage zal meestal tussen de 4% en 8% liggen. Op welke momenten je rente krijgt, verschilt ook per project. Zo kun je een project kiezen dat past bij jouw betalingswensen.

  Hoe kan ik beginnen met investeren?

  Crowdfunden bij Placetobe is heel eenvoudig. Als je wilt investeren is het net zoals iedere andere online transactie: je vult je gegevens in, en je betaalt via iDeal.

  Het enige verschil is dat wij verplicht zijn een investeerderstoets af te nemen. Deze toets is bedoeld om je een advies te kunnen geven. Via de vragen stellen we vast of je kennis hebt die nodig is om een goede afweging te maken bij het doen van investeringen

  Wat kost het?

  Investeren bij Placetobe kost niets, op transactiekosten na (maximaal 77 cent per investering). De ondernemer van het project betaalt een vergoeding aan Placetobe voor advies, begeleiding en het gebruik van het crowdfundingplatform. Al jouw geld gaat voor 100% naar het project dat je gekozen hebt. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen.

  Het artikel is toegevoegd aan je winkelmand.

  Close